Återkoppling Hardbeach | Information

0

Vi vill börja med att tacka för all feedback vi har fått in, det hjälper verkligen och vi är glada att se att ni ändå verkar nöjda med vad ni fick uppleva – och det är såklart det viktigaste för oss!
Däremot verkar det som om det fanns lite oklarheter som vi ska försöka reda ut så gott det går så att ni får full förståelse varför vissa saker var som de var på Hardbeach.

► Alkohol
– Att försöka hitta en krögare som kan tänka sig ställa upp och sköta alkoholförsäljning för endast 500 personer och sälja på vårt event är väldigt svårt då det var första gången vi anordnade ett event av den här typen och således utan historik så vi kunde ej garantera eller uppvisa statistik på ett visst besöksantal.
– Vi hade väldigt kort om tid för att planera och arrangera detta evenemang då vi först kunde gå in i en riktig planeringsfas i slutet av maj. Vi jobbar ideellt och har bla heltidsjobb, högskola, privatliv vilket gjorde att vi valde att lägga fokus på det som är det viktiga på eventet – upplevelsen, vi hade ej tid eller möjlighet att hantera den enorma byråkrati som en alkoholservering kräver i Sverige på sådan kort tid.
– Ett serveringstillstånd hade troligtvis begränsat möjligheten till att “vandra” / dansa med alkoholen över området. Du hade således blivit tvungen att dricka det innanför inhägnat område inne på området, tex endast i mattältet.

► Gratis vatten fanns tillgängligt utanför området i de stationerade toaletterna. Vi har tyvärr ej tillgång till rinnande vatten inne på området så allt vårt vatten vi sålde behövdes köpas in, förvaras, kylas, hanteras, personal samt diverse inventarier, detta medför stora kostnader för oss som organisation samtidigt som vi är beroende av en mat och dryck försäljning för att göra eventet möjligt.

► Vi vet att många av er saknade en lasershow när skymningen kom. Tyvärr är det väldigt svårt i Sverige att få tillstånd till att ha en laser då det är mycket bestämmelser kring vad som är godkänt och otroliga kostnader både för att ansöka och få igenom detta. Vi tycker själva att laser är riktigt grymt och kommer att kämpa för att få igenom ett tillstånd till framtida event.

► Som flera av er märkte så var ljudet en aning oregelbundet vissa stunder. Detta beror på att vi gick med ljudmätare och så fort vi gick över den tillåtna decibelgränsen så var vi tvungna att sänka. Risken som fanns var annars att vi skulle bli tvungna att stänga ner hela eventet och aldrig få tillstånd att ha där igen. Decibellagarna i Sverige är betydligt lägre än i till exempel Nederländerna, så vi förstår att en del som är vana vid nederländska event ansåg ljudet vara lågt (ännu mer ni som är vana vid tyska event, där det inte finns några decibellagar alls). Detta är tyvärr ingenting som går att påverka utan vi gör det bästa utav situationen.

Hoppas att ni fått en aning mer förståelse över hur det hela ligger till och vi hoppas även att ni vet att vi alltid försöker göra det bästa för er som besökare. Vi som jobbar på F2D går själva regelbundet på event för att snappa upp tips och idéer på hur vi kan göra så bra event som möjligt. Vi är tacksamma för alla möjliga tips som du kan ge oss. Skriv i ett PM på någon av våra Facebooksidor om du vill bidra, kommentera eller har andra funderingar kring vårt arbete.

Hardbeach Facebooksida
F2D Facebooksida

Mvh,
F2D Crew